0 Buffering Earning

Assalamualaikum semua... Pa khabaq hari ni?? Harap sehatla semua no.... Tuudiiiaa...  Heeeheehehe...




Hari ni aku nak berkongsi dengan korang tentang isu yang kerap la orang bertanya... Kat mana-mana blog pun mesti ada punyala diorang punya tips... Tak kisahla korang otai ke petai ke newbie (macam aku)... Aku pedulik hape... Aku tau otai kat luar sana pakai berbagai-bagai sopwerla, SEO, macam-macamla tapi bagi aku tips ni penting gak untuk cara mudah dapat BE dari nuffnang... So, aku pun nak bagi tips sebab selepas apa yang aku buat kat bawah ni, terus nuffnang bagi aku satu BE.... (Tak caya rujuk sini) Seminggu pastu aku dapat satu lagi BE... (mata terkedip-kedip... Tak caya lagi?? Tengok sini pulak)...

Dah percaya? Haa... Bagus... So, tipsnya lebih kurang camni la aku buat...


UPDATE KORANG PUNYA NUFFNANG SURVEY


Benda ni penting gak untuk korang update sebab pihak advertiser nak pasang iklan diorang tengok benda ni jugak... Diorang tengok korang punya sasaran reader... Yang muda ke tua... Yang laki ke pompuan... Pastu yang pasal klasifikasi blog korang tu, tick je semua... Aku pun tick je semua... Barula banyak advertiser minat kat korang punya blog even dia tak tau apa kita tulis kan?? Hehehehe...


ADS PLACEMENT


Amboih... Cakap omputih... Hehehe.. Dalam ayat Bahasa Melayunya ialah tempat meletakkan iklan... Haa... Ni penting gak woo... Korang letak la tempat yang senang dinampak oleh reader... Jangan letak di tempat yang tersembunyi macam celah ketiak blog korang... Celah kangkang blog korang... Manala nak nampak... Hehehe... Nak klik pun payah... Hehehe..


STATUS DARA KORANG


Yap!! Dara!! Bukan dara yang tu la... Ni berkaitan dengan nuffnang ni..... Ada pulak aku nak melucah time-time camni... Hehehe...Maksud aku... Kestatusan korang kat nuffnang tu... Pastikan korang berstatus Glitterati... Jangan nak menduakan nuffnang pulak dengan memadukan dia dengan advertiser pesaing dia pulak... Nanti status korang jadi ordinary je... Payah la korang nak dapat BE...


UV (Unic Visitors) a.k.a TRAFFIC


Haaa.... Benda ni penting... Korang kenalah maintainkan korang punya blog trafik atas 200... Tapi sesetengah blogger kata atas 100... Tapi aku ambik langkah berjaga-jaga dengan memastikan trafik blog aku atas 200 setiap hari... Macam mana aku buat?? BLOGWALKING.... Aku guna cara tradisional je... Tak macam sesetengah blogger pakai IFRAME la, AUTO BLOGWALKING  and pekejadahh lagila... Aku pun tak tau camne diorang buat... Hmmm...


HANTAR TIKET KAT NUFFNANG


Haaa... Benda ni mesti jarang orang buat... Siyes aku cakap... Tapi korang kena mantapkan korang punya trafik dulula... Pas aku antar ja tiket kat nuffnang... Selang 2 hari terus aku dapat BE... Macam mana nak antar? Korang masukla akaun nuffnang korang and klik dekat CONTACT US... Pastu korang  tick dekatAdvertiser Enquiries... Pastu keluar kotak untuk korang tulis mesej korang kat nuffnang... Korang tulis ja korang tak dapat BE even trafik korang sampai atas 200... Then, antar... Tunggu dia reply kat email korang.. InsyaALLAH... Korang akan dapat jugak BE...

Selamat mencuba....:D

Terima Kasih Atas Kunjungan Anda =)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hak Cipta Terpelihara Oleh aces15.blogspot.com 2012