0 APA YANG PEREMPUAN SUKA?



Adakah korang (lelaki) sudah cukup faham dengan orang perempuan? Dah ‘cukup masak’ dengan perangai orang perempuan? Hari ini MediaSerius nak kongsi dengan semua pembaca blog ni tentang 12 Perkara Yang Perempuan Suka buat.
Perkara Perempuan Suka Buat
1.  Perempuan suka dibelai Perempuan ni memang suka dibelai. Ni admin yakin! Tak caya buatlah. Alah tak susah mana sebenarnya nak belai. Contohnya, masa tengok tv tu cuba-cuba urut kaki ker atau belai-belai rambut dia ker. Haa tu la belai namanya. Tapi khas untuk suami isteri yang sah berkahwin sahaja :)
2.  Perempuan suka dipujiLagi banyak korang puji, lagi kembang lah hidung dia…haa puji la lebih-lebih yer…muahahaha
3.  Perempuan suka makan Terutamanya yang sweet-sweet contohnya aiskrim, cokelat dan lain-lain. Betul ker? Entah aku pun tak pasti. Tapi memang, setiap kali orang laki bagi hadiah cokelat ker kat awek2 dulu, memang diorang suka giler.
Perkara Yang Perempuan Suka
4.  Perempuan suka handbag dan kasut Kalau dah tak ada idea hadiah apa nak bagi. Korang beli jer handbag ker atau kasut. Pasti orang perempuan tak pernah menolak punya.
5.  Perempuan suka SHOPPING 
Ni confirm TEPAT! Betul tak orang perempuan? So, admin tak perlu hurai lah point ni yer.
Perkara Yang Perempuan Suka
6.  Perempuan suka yang cantik-cantik dan comey-comey 
Pantang nampak benda cantik…sure diorang akan kata ; “eeiiiyyyy comeynye…geramnye….” . Contohnya baby, kucing dan sebagainya. Terutamanya yang muda remaja dan dewasa la. Kalau golongan makcik dan ke atas tu, mungkin point ni tak tepat sangat kot.
7.  Perempuan suka ber’GOSSIP’ dan mengumpat Haaa yang ni ‘tak berani’ nak ulas panjang-panjang. Tapi kalau tengok keliling-kelalang korang,  rasa ramai yang bersetuju dengan point yang ni. Jangan marah ok orang perempuan. Cubalah terima kenyataan! hahahahaha
8.  Perempuan suka warna pink 
Kita lihat dan dah jumpa ramai perempuan yang suka warna ni. Habis semua dia nak pink. Baju, seluar, beg, kasut…semua nak pink. Mengapa yer? Orang perempuan boleh bagi reason dak? ;).
.
9.  Perempuan suka kata ; “lelaki semuenye same jer! EGO!” 
Hehe, lelaki memang mempunyai ego tersendiri (bergantung pada individu). Tapi betul ker ‘lelaki semuanya sama?”. Mungkin sama dari beberapa segi, tak sama secara total.
10.  Perempuan suka kalau ada orang caring @ ambil berat pasal dia 
yer lah, jiwa orang perempuan kan lembut. So, memang suka sangat lah kalau orang ambil berat pasal dia. Tapi tengok jugaklah aku rasa. Kalau orang yang ambil berat tu ialah orang yang dia tak suka, dia menyampah jugak kot. Entahlah. Tapi secara fitrahnya, orang perempuan ni memang suka diambil berat tentangnya. Setuju, orang perempuan??
11.  Perempuan suka hiburan 
Hampir semua perempuan yang admin kenal, diorang suka sangat dengar radio. Radio pulak, bukan IKIM.FM yer…pastinya ERA, HOT FM, MUZIK FM dan sebagainya. Rancangan TV pun sama, kalau korang perhatikan, orang perempuan memang suka tengok rancangan hiburan. Jarang sangatlah perempuan yang minat baca buku lebih dari minat tengok TV. Wahai orang perempuan, janganlah kau sia-siakan masa kamu. Kurangkan sikit hiburan tu, dan cuba cubalah bawak-bawak baca Quran dan buku agama yer. hehehe
12.  Perempuan yang baik memang suka kepada lelaki yang boleh membimbing ke jalan yang diredhai Allah s.w.t. 
Ni pun admin tak perlu nak ulas panjang. Tapi buktinya, tengok imam muda. Ramai perempuan suka ker, atau ramai perempuan tak suka? Admin yakin, yang suka lebih ramai kot? So, betul lah perempuan suka kepada lelaki yang dapat bimbing dia. Kan kan kan??

Terima Kasih Atas Kunjungan Anda =)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Hak Cipta Terpelihara Oleh aces15.blogspot.com 2012