Video Atikah Suhaime



Video lucah dan gambar bogel atikah suhaime tersebar ?
Memang dah kecoh dah media sosial yang konon video lucah atikah suhaime berserta gambar bogel dia tersebar, sampaikan atikah suhaimi nak ambik tindakan undang-undang pasal penyebaran video yang dikatakan fitnah tersebut
Aku pun cuba gak gatal gatal tangan nak cari google sana sini,adakah benar wujud video lucah tersebut, namun gagal banyak laman web menggunakan keyword video lucah atikah suhaime dan gambar bogel atikah suhaime
Kebiasaan kalau dah tersebar isu panas macam ni memang berebut rebut para peminat yang google nak cari al maklumlah nak tengok rupa sebenar tubuh artis kesayangan mereka yang selama ini bertutup
Satu jer nasihat aku, tak payah lah korang nak sibuk nak download video lucah atikah suhaime tu ,takde faedah pun, banyak laman web yang ishak hasimi jumpa mengandungi virus, dari komputer korang diserang virus.Takde faedah kita cari dan download aib orang, betul atau tidak video lucah tu atikah suhaime punya itu ,kita tak payah sibuk
Yang penting kalau kita hentikan hal itu,maka automatik akan tertutup aib dia dan terhenti fitnah,kalau kita jaga aib orang, maka allah akan jaga aib kita juga..
So faham faham jer lah ok
Sekian..

Al-Fatihah : Anak dan Bapa Dikebumi Dalam Satu Liang Lahad



KUANTAN, 25 Sep: Dua beranak yang terkorban ketika menonton perlumbaan EIMARace di Indera Mahkota dikebumikan dalam satu liang di Tanah Perkuburan Islam Bukit Ubi di sini kira-kira jam 11.10 malam tadi.

Sebelum itu, solat jenazah untuk Allahyarham Izwan Isa, 38, dan anak perempuannya, Nur Zulaikha, 5, diadakan di masjid Tengku Ampuan Afzan, Indera Mahkota yang dihadiri lebih 600 orang termasuk Menteri Besar Pahang, Datuk Seri Adnan Yaakob, rakan dan saudara mara  mangsa.

BH Online melaporkan, mangsa yan bekerja sebagai penyelia di sebuah kilang di Kawasan Perindustrian Gebeng meninggal dunia di tempat kejadian manakala anak perempuannya meninggal dunia di Hospital Tengku Ampuan Afzan di sini.

Isteri mangsa, Siti Suhaiza Seman, 38, cedera ringan manakala anak lelaki sulung pasangn itu, Muhammad Izz Danial Izwan, 7, masih kritikal dan dirawat di hospital HTTA.

Sumber : BH Online

AL-FATIHAH : Adik Ummul Najwa Nasuha Hembus Nafas Terakhir 2.40 Pagi Tadi



Ummul Najwa Nasuha Mohd Zulkifli, 4, yang menghidapi kanser rongga hidung telah menghembuskan nafas terakhir pada jam 2.40 pagi tadi.

Kisah adik Najwa ini pernah kami muatnaik ke laman Facebook Siakap Keli bagi memohon bantuan orang ramai beriktan kesusahan yang membelenggu keluarga ini untuk mendapatkan rawatan untuknya.

Pos Terdahulu SINI

Anak tunggal suami isteri, Mohd Zulkifli Che Noh, 27, dan Siti Nor Fatihah Mohd, 22, ini telah menghembuskan nafas terakhir di Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) Kubang Kerian.

Mohd Zulkifli berkata, Ummu Najwa Nasuha sebelum itu dimasukkan ke hospital kerana sukar untuk makan dan minum dengan sempurna.

"Dua bulan dia menderita kanser, dan awal pagi tadi Ummu Najwa Nasuha pergi dengan tenang. Kami sekeluarga reda.

"Jenazahnya akan disembahyangkan di rumah di Kampung Apa-Apa, Pasir Mas dan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Chat, Gelang Mas, Pasir Mas selepas Zohor," katanya dipetik laporan Harian Metro.

Ummul Najwa Nasuha menghidap kanser rongga hidung atau Naso-Pharyngeal Carcinoma selepas seminggu umat Islam menyambut Aidilfitiri, Julai lalu.

Sejak itu, kanak-kanak malang terbabit hanya terlantar di rumahnya dan mendapatkan rawatan alternatif selepas diberitahu peluang untuk hidup tinggal 50-50 jika menjalani pembedahan. 

Gambar ultrabunyi bayi viral sebab ada benda pelik sebelah fetus



Gambar ultrabunyi bayi jadi viral sebab ada benda pelik sebelah fetus tersebut | 
Sekeping gambar ultrabunyi bayi tersebar luas di internet selepas satu bentuk pelik dapat dilihat berada di sebelah fetus terbabit.Daily Mirror melaporkan, imej pelik tersebut disiarkan di laman web perkongsian gambar, imgur di bawah tajuk “Ultrabunyi seorang kawan. Apabila anda melihatnya …’’ Gambar itu yang disiarkan semalam telah disaksikan lebih 500,000 kali oleh pengguna media sosial.
Apabila anda melihat buat pertama kali, imej tersebut kelihatan seperti gambar fetus berada dalam kandungan ibunya. Bagaimanapun, apabila anda melihat ke kanan imej itu, anda akan melihat satu bentuk yang agak mencurigakan. Satu imej tidak jelas yang kelihatan seperti bentuk seorang wanita dapat dilihat oleh pengguna media sosial. Pelbagai pendapat diluahkan oleh pengguna media sosial dengan paling popular adalah ‘imej tersebut adalah Dewi Hindu, seekor ikan duyung atau hantu’.
Seorang pengguna media sosial berkata: “Adakah anda dapat lihat hantu di kanan gambar itu?” Bagaimanapun, seorang lagi pengguna media sosial membalas: “Dewi Hindu berada di sisi kanan imej itu.” Seorang lagi pengguna berkata: “Saya melihat seekor ikan duyung yang baik. Orang lain melihat hantu. Kita semua orang pelik.”

Kak Ija Yakin Allah Sayang Safiey Sangat-Sangat," Luah Heliza Helmi Mengenai Safiey





Jika sebelum ini Dai' Wan telah tampil membuat luahan pujukan selepas khabar berita mengejutkan Safiey Ilias yang kembali berubah melawan fitrah, kini giliran Heliza Helmi pula membuat luahan.

Heliza Helmi melalui laman Facebooknya semalam telah menurunkan satu pos yang panjang mengajak agar Safiey tidak terjerumus kembali dalam dunia lamanya iaitu seorang mak nyah.

Baca: "Ini Gambar Pertama Kali Kita Bertemu dalam Aturan Allah", Ini Luahan Hati Dai' Wan Selepas Safiey Illias Kembali Berubah

Beliau dalam pada itu berkata "betapa kami semua memerlukan doamu untuk kami juga menjadi orang yang baik dan semakin baik di sisiNya, kami juga insan pendosa. Kami sendiri banyak khilaf,kelemahan , dan kami sendiri pun kena cermin diri kami sendiri. "

Jom kita baca luahan penuh Heliza.

Bismillahirrahmanirrahin. Assalamualaikum wbt Safiey Ilias.semoga sentiasa dalam rahmat dan kasihAllah swt, Aamiin
.
.
Ni kali pertama Kak Ija kirimkan mesej pada Safiey Ilias. Safiey apa kabar? Moga Safiey sihat hendaknya, Aamiin
.
Pertama Kak Ija nak ucapkan terima kasih sangat sangat kerana Safiey banyak memberikan kami kesedaran, di mana kami ni ,ada buat silap, ada kekurangan diri sendiri, banyak tutur kata , penulisan kami tidak kami jaga sehingga menyebabkan Safiey tersinggung. Maafkan kami Safiey. :'(
.
Kak Ija selalu baca post post Safiey, selalu bagi motivasi sampai Kak Ija kagum MasyaAllah, memang kuat Safiey ni. Sungguh! Kami kagum dengan anda yang sentiasa memberikan kami inspirasi dan motivasi, kami pun tak mampu nak jadi hebat macam Safiey. Terima kasih Safiey sebab selalu bagi kami semangat dalam hidup kami. BarakAllahu Fiik.
.
Dan sebenarnya ada sekali tu Kak Ija dijemput untuk satu program Forum ni dimana, kita akan digandingkan dalam forum tu. Masa tu seronoknya dan tak sabar nak berforum dan mendengar perkongsian dari Safiey, namun kita merancang Allah juga merancang, sebaik baik perancang adalah perancangan Allah, Safiey tak dapat turut sama dalam forum. Tak apalah, mungkin ada rezeki lain in sha Allah :)
.
Safiey, betapa kami semua memerlukan doamu untuk kami juga menjadi orang yang baik dan semakin baik di sisiNya, kami juga insan pendosa. Kami sendiri banyak khilaf,kelemahan , dan kami sendiri pun kena cermin diri kami sendiri. Orang macam Safiey dan kawan kawan Safiey banyak bagi kami sedar yang banyak kelemahan kami kena perbetulkan. Terima kasih menjadi asbab untuk sedarkan kami 🙏🏻😭
.
Jom kita sama sama berjemaah saling bantu membantu, menyokong , saling mendoakan, berkata yang baik baik, kita sama sama minta Allah jaga kita semua dalam rahmat dan kasih sayangNya sehingga nafas terakhir. Aamiin. Safiey, kami sentiasa ada bersamamu, doa kami mengiringi
.
Safiey,Kak Ija yakin Allah sayang Safiey sangat sangat. Begitu juga dengan kami semua. Betul kan sahabat semua?.....
.
Andai perjuangan itu mudah,
Pasti ramai menyertainya,
Andai perjuangan itu menjanjikan kesenangan,
Pasti ramai yang tertarik padanya
Tapi hakikatnya perjuangan bukan begitu,
Turun naiknya,sakit pedihnya,
Umpama kemanisan yang tidak terhingga,
Andai rebah, BANGKITLAH SEMULA,
Andai terluka,INGATLAH JANJINYA

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...